NUORTEN HALLITUS

WhatsApp (Rose) 050 3634 131

Seuraava kokoontuminen:
ma 6.9 klo 16.30 Ugin seuriksella

Ryhmän toimintaan saavat osallistua konfirmoidut alle 29-vuotiaat nuoret.

Miksi seurakunnassamme on nuorten vaikuttajaryhmätoimintaa?

Nuoret saavat vaikuttaa seurakunnan toiminnassa ilman hallituksen olemassaoloakin; Niin isoset, kerhonohjaajat kuin lasten leirien toteutustehtävissä nuoret osallistuvat niin leirien suunnitteluun kuin toteutukseen. Näin on aikoinaan syntynyt erityiskerhoja, valittu retkipaikkoja ja kehitetty seurakunnan digitaalista nuorisotyötä. Nuorisotyönohjaajilla tulisi olla herkät tuntosarvet kuulla nuorten toiveita ja ajatuksia.

Nuorten vaikuttajaryhmänä nuorten hallitus tarjoaa kuitenkin selvän väylän nuorille, jotka ovat kiinnostuneita antamaan äänensä kuuluviin, myös hallinollisiin asioihin liittyen. Nuorisotyö vastaa nuoren äänen kuuluttamisesta eteenpäin, mutta kehittyessään enstistä paremmaksi NuHan toiminta tunnistettaisiin laajemmin seurakunnan päättäjien keskuudessa. NuHalla ei ole päätösvaltaa hallinnollisissa asioissa, mutta parhaassa tapauksessa läsnäolo- ja puheoikeus silloin, kun seurakunnassa käsitellään lapsiin- ja nuoriin liittyviä asioita.

NuHan toiminta tulevaisuudessa toivottavasti törmäyttäisi nuoria seurakunnan suurinta päätäntävaltaa pitävien kanssa. Olisi hyvä, että päättäjät tulisivat tutuiksi myös nuorten kanssa, joille seurakuntamme asiat ovat merkityksellisiä. Olisi hyvä, että nuorten äänen esille tuomisen varmistaminen jakaantuisi laajemmille hartioille, kuin nuorisotyölle. "Haluaisin kannustaa kokeneita päättäjiä vaalilistoja rakentaessa kutsumaan nuoria mukaan" toteaa NuHan toimintaa luotsaava Rose Virolainen. " Moni nuori ei ole tietoinen, että jo 16-vuotias saa äänestää seurakuntavaaleissa ja että 18-vuotiaana on mahdollista päästä ehdokkaaksi. Monella ei myöskään ole oikein käsitystä kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston rooleista."

KIRKOLLISKOKOUKSEN PÄÄTÖKSEN MUKAAN SEURAKUNNISSA TULEE OLLA NUORTEN VAIKUTTAJARYHMÄTOMINTAA
Katso video tästä

HALLITUSTOIMINTAA KEHITETTIIN SYKSYLLÄ 2020

Kuka saa osallistua?

Nuorten hallituksen jäsenen tulee olla...

- konfirmoitu
- alle 29-vuotias nuori
- seurakuntamme jäsen TAI hänellä tulee olla jonkinlainen kytkös seurakuntaamme
(Tästä esimerkkinä nuoret aikuiset, jotka muuttaneet opintojen perässä muualle, mutta ovat henkisesti edelleen seurakuntamme nuoria osallistuen toimintaamme viikonloppuisin ja lomakausina)
-kiinnostunut Uudenkaupungin seurakunnan toiminnasta

Hallituksen tehtäviä

Hallitus on yksi väylä, jonka kautta nuorten ääni voi tulla kuuluvaksi ja näkyväksi seurakunnassamme. Nuorten ääntä pyritään kuulemaan myös hallinnollisissa asioissa, heillä ei ole päätösvaltaa, mutta parhaassa tapauksessa läsnäolo- puheoikeus silloin, kun seurakunnassa käsitellään nuoriin liittyviä asioita.

> Syksyllä 2020 NuHa:n jäsenillä oli mahdollisuus pohtia kysymyksiä nuorisotyönohjaan viransijaisen työpaikkahaastatteluun.
>Keväällä 2021 NuHa tutustui nuorten tilojen muutoksiin ja uusiin tilloihin ja jätti vastineensa Ugin seuriksen nuorten tilamuutoksiin liittyen.
>Kesällä 2021 NuHa koosti ajatuksia uuden nuorten tilan hankintojen äärellä.

Nuorten vaikuttajaryhmä saa ideoida ja mitä nuortentoiminnassa tapahtuu. Hallitus innostaa ja rohkaisee työntekijöiden kanssa muita nuoria osallistumaan serakuntanuorten toimintaan ja ottamaan vastuuta erilaisissa tilanteissa ja tehtävissä. Ryhmällä on mahdollisuus osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä nuorisotyöntiimin kanssa.

>Syksyllä 2020 NuHa järjesti leffayön.

Nuorten hallitus 2021

1. Eerika Vilmunen
  2. Aliisa Rundgren
  3. Tonja Viitasaari
  4. Hanne Sarametsä
  5. Viivi Hannula
  6. Oona Koskivaara
  7. Mimosa Klotz
  8. Iida Ahonen
  9. Roope Hahtala
  10. Silja PIetilä
  11. Cecilia Paldanius
  12. Veeti Kantola

Hallituksen jäseneksi

Haluaisitko nuorten halitukseen?
>IG- @uginsrknuha
>Vastaava nuorisotyönohjaaja Rose-Marie Virolainen 050 3634 131

Nuoria hallituksen jäseniä poseeraamassa
Osa nuorten hallituksen jäsenistä syysstartissa: Silja, Mimosa, Tonja, Viivi, Hanne, Oona ja Cecilia.

Muistiot nuorten hallituksen kokoontumisista

Syksy 2020

1.9.2020      (teams kokous)

8.10.2020     (hybridi eli live&etä)

29.10.2020   (live kokous)

3.12.2020 (teams kokous)

Kevät 2021

8.1.2021 Uusi alkutapahtuma. Ei kokousta,
mutta vapaata ajatustenvaihtoa mukaan päässeiden kanssa.

9.2.2021 (teams kokous)

19.4.2021 hybridikokous

20.4.2021 Vastine nuorten tiakysymyksiin

Kesä 2021