Uudenkaupungin Uusi kirkko kesäisessä auringon paisteessa

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelukset

Sunnuntaina vietetään messua tai jumalanpalvelusta, koska sunnuntai on kristittyjen pyhäpäivä. Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla, johon voit tulla kuuntelemaan, rukoilemaan ja laulamaan yhdessä. Uudenkaupungin seurakunnan kirkoissa on jumalanpalvelus lähes jokaisena sunnuntaina.

Kirkkovuoden suurina juhlina - jouluna ja pääsiäisenä - sekä useimpina kirkollisina arkipyhinä kokoonnutaan jumalanpalvelukseen. Seurakunta järjestää myös teemajumalanpalveluksia, kuten perhekirkkoja tai pyhäillanmessuja.

Messu tarkoittaa jumalanpalvelusta, jossa nautitaan ehtoollinen. Sanajumalanpalveluksessa keskitytään Raamatun teksteihin. Ehtoollispöytään ovat tervetulleita kaikki, lapset voidaan siunata, kuten myös muihin kirkkokuntiin kuuluvat aikuiset. 

Ole rohkea ja TULE MUKAAN TOTEUTTAMAAN JUMALANPALVELUKSIA!

Olet tervetullut osallistumaan seurakunnan toimintaan sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan sitä – myös jumalanpalveluksia. Seurakuntalaisen palvelutehtäviä jumalanpalveluksessa voivat olla esimerkiksi lukukappaleiden lukeminen, osallistuminen yhteisen esirukouksen toteutukseen ja lukemiseen, kolehdin kerääminen sekä ehtoollisavustajana toimiminen.

Ota yhteyttä

vt. kappalainen, lähetystyö, rippikoulu, nuoret
Pyhämaan kappeliseurakunta
seurakuntapastori
Uudenkaupungin seurakunta

Oppilaitosyhteyshenkilö

Kalannin kappalainen
Kalannin kappeliseurakunta

Vapaapäivät ma ja ti. Ke-su työskentelee Kalannin seurakuntakodissa Pyhän Olavin tie 5.