Talvella 2019 pidämme Kalannissa kuudet kinkerit:

Lahden koulupiirin kinkerit To 7.2. Hanna ja Matti Tättilä, Peteksentie 14

Hallun koulupiirin kinkerit Ma 11.2. Marketta ja Raimo Saarinen, Hellä, Kallelanraitti 45

Pohjoiskulman koulupiirin kinkerit To 21.2. Alpo Ellä, Ellänkuja 43

Orivon seudun kinkerit Pe 8.3. Mirva ja Jukka Korpi, Alsilantie 48

Kirkonkylän seudun kinkerit Pe 15.3. Arja ja Aki Hiivola, Kainunkuja 4

Sairisten koulupiirin kinkerit Ma 18.3. Sampo ja Kirsti Lipponen, Vehmaantie 742

Marianpäivän lähetyslounas Kalannissa

Kalannissa on vankka perinne lähetyslounaiden järjestämiseen. Lähetyslounaita on järjestetty jo 40 kertaa. Paikalla on yleensä ollut satoja ruokailijoita. Tänä keväänä lähetyslounas järjestetään Marian ilmestyspäivänä sunnuntaina 24. maaliskuuta Kalannin seurakuntakodissa. Lounas on aamun kirkonmenojen jälkeen kello 11.30-14.

Lounaalla on luvassa kalantilainen pitopöytä, johon kuuluu muun muassa sallattia, Waldorfin salaattia, vihersalaattia, sienisalaattia, graavilohta, uunisilakkaa, kananmunia, piimäjuustoa, savukalkkunaa, prossakkaa, vihannesgratiinia, lihapyöryköitä ja saaristolaisleipää. Jälkuruoaksi on marjapiirakkaa. Aikuisilta hinta on 15 euroa, koululaisilta 5 euroa ja alle kouluikäiset syövät ilmaiseksi.

Tapahtuman järjestäjänä on Kalannin kappeliseurakunnan lähetystyö.