Alba ja hihat - näillä sivuilla tietoa rippikoulusta

Rippikoulu

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin.

Konfirmoitu seurakunnan jäsen on oikeutettu käymään itsenäisesti ehtoollisella, pääsemään kummiksi ja säädetyn iän saavutettuaan solmimaan kristillisen avioliiton. Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, jona täytetään 15 vuotta. Myöhemmin rippikoulun voi käydä yksityisesti.

Konfirmaatio siunaa uuteen elämänvaiheeseen

Suurin osa suomalaisista konfirmoidaan teini-ikäisenä käydyn rippikoulun yhteydessä.

Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden pohtia elämää ja pysähtyä katsomaan missä nyt mennään.

Konfirmaatiossa on kyse samasta armosta kuin kasteessa.

Jumala haluaa vahvistaa konfirmoitavaa uskossa ja siunata uudessa elämänvaiheessa.

Netti-ilmoittautuminen auki 2020 rippikouluhin 16.-22.9.2019

Kaverikoodin käyttö:

Sopikaa 2-3 henkeä hakevanne samalle leirille. Sopikaa kuka ilmoittautuu ensimmäisenä. Ensimmäinen ilmoittaunut saa kaveri kodin samalla, kun saa näytölle ilmoittautumisvahvistuksen. Sama tieto on myös tulleessa sähköpostissa. Kerro kavereille tuo koodi ja he syöttävät sen heti ilmoittutumisen alussa sille varattuun ruutuun. Ohjelma poimii ensimmäisen ilmoittautujan ryhmätoiveet myös kaverille.

Kutsu 2020 rippikouluihin lähetetään suoraan kotiin.

Ilmoittautuminen:

Katso tarkemmin omalta alasivulta.

Rippikouluinfo/ Vanhempainilta
ma 9.9.2019 klo18
Uudenkaupungin seurakuntakeskuksella
(Koulukatu 6)
Lisätiedot: Päivi Aaltonen

Rippikouluinfo Ugissa koulua käyville 8.luokkalaisille
ma 9.9.2019 klo 13-14
Uudenkaupungin seurakuntakeskuksella
(Koulukatu 6)
Lisätiedot: Rose-Marie Virolainen

Rippikouluinfo Kalannissa koulua käyville 8.luokkalaisille
ke 11.9 2019 klo 12.15
Kalannin koululla
Lisätietoja: Päivi Aaltonen

alba ja tennarit -tervetuloa rippikouluun!