Nuoria

RIPPIKOULU

RIPPIKOULUILMOITTAUTUMISET MARRASKUUSSA 2020
Kutsu 2021 rippikouluihin lähetetään suoraan kotiin.

Vuoden 2021 rippikoululaisten ikäryhmän rippikoulukirjeet postitetaan loka-marraskuun vaihteessa. Kirjeissä kerrotaan tulevan vuoden rippikoulutarjonta sekä ilmoittautumisohjeet. Ilmoittautuminen 16.11.2020 alkaen.
Lisätiedot: Nuorisotyönohjaaja Päivi Aaltonen 050 363 5431

Ilmoittautuminen 16.11.2020 alkaen

Kaverikoodin käyttö:

Sopikaa 2-3 henkeä hakevanne samalle leirille. Sopikaa kuka ilmoittautuu ensimmäisenä. Ensimmäinen ilmoittaunut saa kaveri kodin samalla, kun saa näytölle ilmoittautumisvahvistuksen. Sama tieto on myös tulleessa sähköpostissa. Kerro kavereille tuo koodi ja he syöttävät sen heti ilmoittutumisen alussa sille varattuun ruutuun. Ohjelma poimii ensimmäisen ilmoittautujan ryhmätoiveet myös kaverille.

MIKÄ RIPPIKOULU

Rippikoulu on kasteopetusta; Se on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena yksityisrippikouluna. Rippikouluun ovat kaikki tervetulleita. Jos rippikoululaista ei ole kastettu, hänet voidaan kastaa rippikoulun aikana, esimerkiksi leirin jälkeen ennen konfirmaatiota. Jos nuori on kastettu, mutta ei ole kirkon jäsen, voi hän halutessaan liittyä kirkkoon.

Konfirmaatio siunaa uuteen elämänvaiheeseen

Suurin osa suomalaisista konfirmoidaan teini-ikäisenä käydyn rippikoulun yhteydessä. Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden pohtia elämää ja pysähtyä katsomaan missä nyt mennään. Konfirmaatiossa on kyse samasta armosta kuin kasteessa. Jumala haluaa vahvistaa konfirmoitavaa uskossa ja siunata uudessa elämänvaiheessa. Konfirmoiduksi voivat tulla ainoastaan kirkkoon kuuluvat.

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Konfirmoitu seurakunnan jäsen on oikeutettu käymään itsenäisesti ehtoollisella, pääsemään kummiksi ja säädetyn iän saavutettuaan solmimaan kristillisen avioliiton.

alba ja tennarit -tervetuloa rippikouluun!