Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräyksellä 2022 autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria Suomessa ja maailmalla. Tuotosta 40 prosenttia jää lasten ja nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien sekä Lasten ja nuorten keskuksen matalan kynnyksen toimintojen kautta. 60 prosentilla avustetaan Kirkon Ulkomaanavun työn kautta kehittyvien maiden katastrofialueiden asukkaita.

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt.

Yhteisvastuukeräyksen keräystuotoista 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisseurakunnille ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin.

Toisen puoliskon vuoden 2022 Suomeen kohdistettavasta keräystuotosta saa Lasten ja nuorten keskusLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jossa kehitetään matalan kynnyksen jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia. Etsivän nuorisotyön SaapasLinkki avautuu uudessa välilehdessätoimintaa laajennetaan keräystuotolla uusille paikkakunnille ja uutuutena myös kouluihin. Valtakunnallisesti toimivan NettiSaappaan vapaaehtoiset hakeutuvat nuorten luo sosiaalisessa mediassa ja tarjoavat tarvittaessa keskusteluapua. Keräysvaroilla kehitetään myös MoottoripajaLinkki avautuu uudessa välilehdessä– sekä PerheystäväLinkki avautuu uudessa välilehdessä-toimintaa.

60 prosenttia keräystuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastonLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. Rahaston tuella hätäaputyö voidaan katastrofitilanteissa käynnistää nopeasti. Tämänvuotisessa keräyksessä huomioidaan erityisesti Kirkon Ulkomaanavun työ Etelä-Sudanissa, jonne sisällissotaa paenneet perheet ovat palaamassa pakolaisuudesta.

Lahjoita oman seurakuntasi kautta Yhteisvastuukeräykseen

Jos haluat varmistaa, että lahjoituksesi päätyy keräykselle Uudenkaupungin seurakunnan kautta, käytä seurakunnan viitenumeroa 301 903. Jokaisella seurakunnalla on oma viitenumero, jonka avulla varat ohjautuvat oikealle seurakunnalle. Seurakunnat ohjaavat keräystuloistaan 20 prosenttia paikalliseen keräyksen teeman mukaiseen käyttöön.

NETTILAHJOITUS:
Uudenkaupungin seurakunnan oma lahjoitussivu löytyy osoitteesta yhteisvastuu.fi/uusikaupunki
Siellä voi lahjoittaa haluamansa summan helposti.

SUORAT TILINUMEROT:
Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2326 28
Saaja: Kirkkopalvelut/Yhteisvastuukeräys
Viitenumero: 301 903

LAHJOITTAMINEN ONNISTUU MYÖS MOBILEPAYLLÄ:
Lahjoita oman seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen MobilePaylla numeroon 95872

Kiitos! Keräyslupa RA/2020/639/Kirkkopalvelut. #lahjoitamullehuominen #yhteisvastuu2022

Tutustu lisää yhteisvastuukeräykseen täältä.