PERHEASIAIN NEUVOTTELUKESKUS

Perheneuvonta tarjoaa ammatillista keskusteluapua oman elämän, parisuhteen ja perhe-elämän taitekohdissa, vaikeuksissa ja kriisitilanteissa.

Olet tervetullut yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa.

Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Palvelumme ovat maksuttomia kaikille asiakkaillemme.

Uudenkaupungin seurakunnan
Perheasiain neuvottelukeskus
Koulukatu 6 A
2.kerros 

Kesällä perheneuvonta palvelee

13.6. - 13.7.2023 ja 14.8. alkaen normaalisti.

Ota rohkeasti yhteyttä.

Ajanvaraus: 
maanantaista torstaihin

puhelimitse 02- 840 4540

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA

Voit jättää viestin tai takaisinsoittopyynnön.

Tapaamiset järjestyvät tarvittaessa etäyhteyksin, puhelimitse tai Teamsillä.

Palvelemme Uudenkaupungin, Laitilan, Pyhärannan, Kustavin, Taivassalon ja Vehmaan asukkaita.

Tutustu enemmän kirkon perheneuvontaan tästä.

kirkon perheneuvonnan logo

 

Tukea ja hyvinvointia parisuhteeseen 

Parisuhde on usein aikuisen elämän merkittävin tunne- ja vuorovaikutussuhde. Tarve rakastaa ja tulla rakastetuksi ovat ihmisen perustarpeita. Parhaimmillaan parisuhde on vahva rakkauden ja hyvinvoinnin lähde. Läheisessä ja sitoutuneessa suhteessa on turvallista kasvaa yksilönä, parina ja perheenä.

Parisuhteen hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta

Yhteinen elämä ei ole aina helppoa. Jokaisessa parisuhteessa puolisot joutuvat ratkaisemaan ristiriitoja ja rakentamaan sovintoa. Tärkeää on opetella puhumaan vaikeistakin asioista ja kantamaan oma vastuunsa parisuhteesta. Mitä enemmän parin suhteessa on hyviä ja rohkaisevia hetkiä, sitä helpompaa on luottaa myös siihen, että vaikeuksistakin selvitään yhdessä. Hyvää parisuhdetta siis kannattaa vaalia ja vahvistaa.

Puolisoiden suhde muuttuu elämäntilanteiden ja ikäkausien myötä. Muutumme itse ja suhteemme muuttuu. Siksi on tärkeää tutustua itseensä ja omaan kumppaniinsa säännöllisesti. Parisuhdetaitojen kehittäminen ja toisen huomioiminen vahvistaa parisuhteen hyvinvointia.

Pienilläkin asioilla voi vaikuttaa suhteeseen ja osoittaa rakkautta:

  • kiinnostu kumppanisi elämästä, ajatuksista ja toiveista
  • keskity kuuntelemaan
  • kerro omista ajatuksistasi, tunteistasi ja toiveistasi  
pitkospuut kesän vihreän keskellä
Kirkon perheneuvonnan logo

Kirkon perheneuvojat vastaavat nyt myös Hyvä kysymys -verkkopalvelussa

Julkaistu 27.04.2023

 

Pohdituttaako parisuhde, perhe, suhteettomuus tai seksi? Miten löytäisin sen oikean? Miksi usein päädymme riitaan? Voisinko saada seksielämämme kohenemaan? Kirkon perheneuvojat vastaavat muun muassa tällaisiin kysymyksiin Väestöliiton Hyvä kysymys -palvelun uudella palstalla Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kirkkohallituksen asiantuntija Sari-Annika Pettinen iloitsee uuden yhteistyön mahdollisuuksista: ”Kirkon perheneuvojat tuottavat palveluun parisuhdeteemaisia artikkeleita. Toivottavasti mahdollisimman moni sivustolla kävijä löytää ne. Yhteistyö tarjoaa hienon mahdollisuuden olla siellä, missä ihmiset jo ovat ja etsivät tietoa parisuhteen kysymyksiin."  

Hyväkysymys.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä on kaikille avoin ja maksuton verkkopalvelu, josta saa tukea ja tietoa erilaisiin elämäntilanteisiin. Sivuston tavoitteena on, että jokainen avun tarvitsija voi saada tietoa ja tukea mahdollisimman varhain ja helposti, kun jokin asia omassa tai läheisen elämässä askarruttaa.

Kysymyksiin vastaava perheneuvoja Päivi Stelin-Valkama kannustaa sivuston kävijöitä lähettämään kysymyksiä rohkeasti: ”Juuri sinun kysymyksesi on tärkeä. Joku toinen saattaa pohtia juuri samanlaisia asioita elämässään, joten yksi kysymys vastauksineen hyödyttää monia muitakin.”

Kirkon perheneuvojat aloittavat sivustolla vastaamalla lukijoiden parisuhdeteemaisiin kysymyksiin. Jatkossa kirkon asiantuntijoiden on mahdollista tarjota verkkopalvelun kautta kohderyhmille esimerkiksi artikkeleita ajankohtaisista teemoista, videoita ja podcasteja sekä luentoja ja verkkokursseja.

Hyvä kysymys tarjoaa asiantuntevaa neuvontaa, vertaistukea ja luotettavaa tietoa useista arkeen ja elämään liittyvistä teemoista. Palvelun tuottaa ja toteuttaa Väestöliitto yhteistyössä kumppanijärjestöjen kanssa.