Uudenkaupungin seurakunnan koronaohjeistus ajalle 16.11.–16.12.2021

17.11.2021 11.40

Tämä tiedote on tiivistelmä keskeisimmistä toimintaa koskevista ohjeista. Lisäohjeita voi kysyä eri työmuodoista vastaavilta työntekijöiltä.

Ensisijainen yhteyshenkilö Korona-tiedotuksessa ja ohjeistuksissa on kirkkoherra Juhana Markkula puh. 050 363 4302.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut 15.11.2021 määräyksen, jonka mukaan tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella kielletään kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli viisikymmentä (50) henkilöä. Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön tilaisuuksia ottamalla käyttöön koronapassin.

Määräys on voimassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 16.11.–16.12.2021.

Uskonnollisia tilaisuuksia AVI:n kokoontumisrajoitukset eivät juridisesti sido, vaan kyse on kirkon omilla päätöksillä seurakunnille antamista ohjeista. Tuomiokapitulista on tänään (15.11.) oltu yhteydessä Lounais-Suomen aluehallintovirastoon ja keskusteltu rajoitusten vaikutuksista seurakuntien toimintaan. Lounais-Suomen AVI:n rajoitukset eivät koske julkista uskonnon harjoittamista, eivätkä tästä syystä suurta osaa seurakunnan toiminnasta.

JUMALANPALVELUKSET JA KIRKOLLISET TOIMITUKSET

Henkilömäärärajoitus ei koske jumalanpalveluksia tai kirkollisia toimituksia. Tuomiokapituli ohjeistaa Varsinais-Suomen seurakuntia ajalla 16.11.-16.12.2021 seuraavasti:

• jotta toiminta mahdollistuu, tilaisuuksiin on suositeltavaa tulla vain rokotettuna
  • tilaisuuksiin voi osallistua vain terveenä
  • tilaisuuksissa noudatetaan mahdollisuuksien mukaan etäisyyksiä
  • tiloissa huolehditaan hyvästä hygieniasta
  • vahva maskisuositus

Ehtoollisen jakajien tulee käyttää maskia.

Kauneimmat joululaulut järjestetään suunnitelmien mukaisesti kaikkien kappelien alueella, mutta ajalla 16.11.-16.12. niissä edellytetään voimassa olevaa koronapassia kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä. Tarkempia ohjeita löydät täältä.

Vallitsevassa tilanteessa seurakuntien on mahdollista toteuttaa jumalanpalveluselämää ja muuta seurakunnan toimintaa turvallisuusnäkökohdat huomioiden. Seurakuntien ei ole omilla päätöksillään syytä rajata toimintaansa enempää kuin viranomaismääräykset edellyttävät.

Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse.