Uutislistaukseen

Naisten aamukahveilla eväitä suvun muistojen repusta

Naisten aamukahvien musiikkivieraana on harppua soittava Taru Nevavuori.

Naisten aamukahvien puhujavieraana on Heli Karhumäki.

Naisten aamukahvit järjestetään lauantaina 6.4. klo 8.30 Kalannin seurakuntakodilla.

Puhujavieraana on päätoimittaja Heli Karhumäki ja musiikkivieraana harppua soittava Taru Nevavuori.

"Painaako suvun reppu? Kaipaatko kevennystä?” Näitä kysymyksiä pohtii Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki. Hän jakaa Naisten aamukahvien kuulijoille eväitä sukunsa muistojen repusta.

Hän kertoo kokemuksiaan siitä, miten on itse käynyt läpi oman sukunsa henkistä ja hengellistä perintöä. Suvusta löytyy iloa ja vapauttavaa uskoa Jumalaan, mutta myös kipeää siirtolaisuutta, perheen hylkäämistä ja linnassa istuneita lurjuksia.

– Useimmilla on lapsuudestaan tallella kalliita, arvokkaita ja lämpimiä muistoja, jotka kantavat koettelemusten hetkinä, Karhumäki sanoo.

Karhumäki on kristillisen Sana-lehden päätoimittaja ja Radio Dein murretarinoitsija, joka on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Hän kannustaa ihmisiä käymään rohkeasti päin lapsuusmuistojaan ja pohtimaan, miten ne vaikuttavat meissä ajattelu- ja toimintamalleina.

– Lähes kaikilla meillä on kasvuvuosien perintönä myös pelkoa, häpeää ja turvattomuuden hetkiä. Omien vanhempien käytöksen syyt voivat juontua parinkin sukupolven taakse sukujen salaisuuksiin tai tragedioihin, joita ei tunnistettu ja käyty läpi.

Karhumäen mukaan kokemusten rohkea läpikäyminen totuudessa ja rakkaudessa voi vapauttaa ihmisen armollisuuteen itseämme ja toisia kohtaan.

– Perimmäisen turvan meille voi antaa evankeliumi, sanoma Jeesuksesta, Karhumäki toteaa.

Uudessakaupungissa Naisten Aamukahveilla on jo 27-vuotias perinne. Tilaisuus kokoaa kerta toisensa jälkeen yhteen eri-ikäisiä naisia. Kävijöitä on yleensä noin sata.

2019-03-20 08:04:00.0