Uutislistaukseen

Ekopaaston aikana hiljennytään ja pohditaan ympäristöasioiden herättämiä tunteita

Ekopaasto-kampanja käynnistyy tänä vuonna tuhkakeskiviikkona 14. helmikuuta.  Seitsemättä kertaa järjestettävä kampanja jatkuu 31.3. saakka, jolloin juhlitaan pääsiäistä ja paaston päättymistä.

Ekopaastossa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka osaltaan auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta. 

Tänä vuonna Ekopaastossa hiljennytään ja pohditaan, millaisia tunteita ympäristöasiat herättävät meissä. Yhtenä yhteistyökumppanina kampanjassa on tutkijatohtori, pastori Panu Pihkala, joka on erikoistunut ympäristöasioiden herättämien tunteiden ja hengellisten kysymysten käsittelyyn.

"Ekopaasto tarjoaa mahdollisuuden kuunnella itseään ja ympäristöä. Mitä minä tunnen? Millaisia voimavaroja tunteista voisi löytyä, jotta yhdessä jaksamme vaikuttaa yhteiskunnan rakenteisiin?", sanoo Pihkala.

Vinkkejä omaan paastonviettoon voi etsiä ekopaasto.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä-sivustolta, johon päivitetään kampanjan ajan joka keskiviikko uutta sisältöä muun muassa hengellisiä harjoituksia ja paastovinkkejä.

Suomen ev.lut.kirkon yhteistyökumppaneina kampanjassa ovat tänä vuonna Panu Pihkalan lisäksi Hiljaisuuden ystävät ry ja Heponiemen Hiljaisuuden keskus.

Kampanjaa voi seurata Facebookissa ja Twitterissä Ekopaaston tileillä. Lisäksi Ekopaasto isännöi Kirkko Suomessa -Instagram-tiliä viikoilla 7 ja 9.

Ekopaastoretriitti 2.-4.3. Karjalohjalla

Osana ekopaastokampanjaa järjestetään Heponiemen Hiljaisuuden keskuksessa Karjalohjalla ekopaastoretriitti 2.-4.3. Retriitissä on mahdollisuus tulla viikonlopuksi luonnon läheisyyteen, hiljentää tahtia, pysähtyä pyhän äärelle ja kuunnella hiljaisuudessa nousevia ajatuksia. Lisätiedot ja ilmoittautumiset retriittiinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Lisätietoja:
Ilkka Sipiläinen, kestävän kehityksen asiantuntija, Kirkkohallitus, p. 040 544 1158, ilkka.sipilainen@evl.fi


ekopaasto.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Ekopaasto FacebookissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Ekopaasto TwitterissäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

13.2.2018 14.04