RIPPIKOULUT 2022

1. Kaupunkirippikoulu
    (maksuton)
    Intensiivijakso kaupungissa kolmena päivänä viikolla 8
    Lisäksi ryhmäkokoontumisia säänöllisesti. Ei leiriä.
    Konfirmaatio Uudessakaupungissa 26.5
  2. Uudenvuoden ripari
    PERUTTU

Hinta 240e (lisäksi hissiliput ja mahdolliset välinevuokrat)
    Leirijakso 29.12.2021-3.1.2022 Särkisaaren leirikeskuksessa Jämsässä, laskettelua Himoksella.
    Lisäksi ryhmäkokoontumisia.
    Konfirmaatio Uudenkaupungin kirkossa 24.4.

3. Talviripari

Leirijakso 21.-26.2.2022 Haukharjassa.
    Konfirmaatio Kalannissa 15.5.
  4. Meriripari

Hinta 220e
    Viikonloppuleirit Haukharjassa 22.-24.4. ja 20.-22.5.
    Merijakso Saaristomeren alueella 13.-17.6.
    Konfirmaatio Uudessakaupungissa 19.6.
  5. Kesä 1 ripari
    Leirijakso 6.-11.6.2022 Haukharjassa.
    Konfirmaatio Uudessakaupungissa 12.6.
  6. Kesä 2 ripari
    Leirijakso 27.6-2.7.2022 Haukharjassa.
    Konfirmaatio Kalannissa 3.7.
  7. Heinä 1 ripari

Leirijakso 11.-16.7.2022 Haukharjassa.
    Konfirmaatio Uudessakaupungissa 17.7.
  8. Heinä 2 ripari
    Leirijakso 25.-30.7.2022 Haukharjassa.
    Konfirmaatio Uudessakaupungissa 7.8.
  9. Hinta 160e
  • Uudenkaupungin seurakunnan alueella järjestetään 5.-11.6.2022 myös ratsastusrippikoulu.
    Toteutuksesta vastaa Wasaborgin talli.
    Lisätiedot ja ilmoittautumiset: 044-5859234/Laura Heino ja wasaborgin.talli@luukku.com

MISTÄ LISÄTIETOJA?

• Rippikouluikäiset seurakunnan jäsenet saavat rippikouluun liittyen postia syyskuun aikana.
  • Järjestämme rippikouluinfon ke 6.10 klo 18-19 Uudenkaupungin uudessa kirkossa
    Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteyksin ja tallenne on nähtävissä viikon tilanteen jälkeen.
  • Nuorille järjestetään ripari-infot Ugin seuriksen salissa 29.9 klo 14 ja Kalannin koulussa 8.10 klo 10
  • Voitte ottaa yhteyttä Päivi Aaltoseen paivi.aaltonen@evl.fi      050 363 5431

MITEN ILMOITTAUDUTAAN?

Rippikouluihin ilmoittaudutaan pääsääntöisesti sähköisesti seurakunnan kotisivuille tulevan linkin kautta.
Paperisia lomakkeita ei siis enää käytetä, mutta voimme pyynnästö auttaa sähköisen lomakkeen täytössä tai täyttää sen puolestanne.

Ilmoittautuminen 7.-13.10 seurakunnan kotisivuille tulevan linkin kautta

MITÄ RIPARIT MAKSAA?

• Uudenkaupungin seurakunan rippileireistä peritään maksua, mutta kaupunkirippikoulu on maksuton.
  • Seurakunta tarjoaa myös mahdollisuutta anoa maksuvapautusta, jos leirimaksut syntyvät esteiksi hakea leirimuotoiselle riparille.
  • Kaupunkirippikoulu - maksuton

MILLOIN RIPPIKOULUUN JA KUKA SAA OSALLISTUA?

Useimmiten rippikoulu käydään Suomessa sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain reilusti yli 80 %. Rippikouluun osallistuminen on vapaaehtoista.

Jos lapsi on mennyt 6-vuotiaana kouluun, vanhempi voi anoa seurakuntansa kirkkoherralta lapselleen mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana eli samaan aikaan luokkakavereiden kanssa. Yhtä hyvin rippikoulun voi käydä vuotta myöhemmin.

Rippikouluun ovat kaikki tervetulleita. Jos rippikoululaista ei ole kastettu, hänet voidaan kastaa rippikoulun aikana. Jos nuori on kastettu, mutta ei ole kirkon jäsen, voi hän halutessaan liittyä kirkkoon. Konfirmoiduksi voivat tulla ainoastaan kirkkoon kuuluvat.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Aikuisrippikouluun voi osallistua myös verkossa, omassa tahdissaan ja omalla tavallaan.

(Lähde: evl.fi)

Lisätietoja:
Päivi Aaltonen, Rose-Marie Virolainen, Juhani Kapiainen
yhteystiedot

Nuoret piirissä pelaamassa yhdessä.