RIPPIKOULUT 2022

Vuoden 2022 rippikouluryhmät

• Kirjataan tänne 16.9

MISTÄ LISÄTIETOJA?

• Rippikouluikäiset seurakunnan jäsenet saavat myös rippikouluun liittyen postia syyskuun aikana.
  • Järjestämme rippikouluinfon ke 6.10 klo 18-19 Uudenkaupungin uudessa kirkossa
    Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteyksin ja tallenne on nähtävissä viikon tilanteen jälkeen.
  • Myös seurakunnan kotisivuja päivitetään, heti kun rippikoulutarjonta on varmistunut ja julkaistu.

MITEN ILMOITTAUDUTAAN?

Rippikouluihin ilmoittaudutaan pääsääntöisesti sähköisesti seurakunnan kotisivuille tulevan linkin kautta. Paperisia lomakkeita ei siis enää käytetä, mutta pyynnöstä onnistuu tämäkin.

MITÄ RIPARIT MAKSAA?

Uudenkaupungin seurakunan rippileireistä peritään maksua, mutta kaupunkirippikoulu on maksuton. Seurakunta tarjoaa myös mahdollisuutta anoa maksuvapautusta, jos leirimaksut syntyvät esteiksi hakea leirimuotoiselle riparille.

Kaupunkirippikoulu - maksuton

Leirimuotoisten rippikoulujen maksut päivitetään leiritarjonnan julkaisun jälkeen.

MILLOIN RIPPIKOULUUN JA KUKA SAA OSALLISTUA?

Useimmiten rippikoulu käydään Suomessa sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain reilusti yli 80 %. Rippikouluun osallistuminen on vapaaehtoista.

Jos lapsi on mennyt 6-vuotiaana kouluun, vanhempi voi anoa seurakuntansa kirkkoherralta lapselleen mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana eli samaan aikaan luokkakavereiden kanssa. Yhtä hyvin rippikoulun voi käydä vuotta myöhemmin.

Rippikouluun ovat kaikki tervetulleita. Jos rippikoululaista ei ole kastettu, hänet voidaan kastaa rippikoulun aikana. Jos nuori on kastettu, mutta ei ole kirkon jäsen, voi hän halutessaan liittyä kirkkoon. Konfirmoiduksi voivat tulla ainoastaan kirkkoon kuuluvat.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Aikuisrippikouluun voi osallistua myös verkossa, omassa tahdissaan ja omalla tavallaan.

(Lähde: evl.fi)

Lisätietoja:
Päivi Aaltonen, Rose-Marie Virolainen, Juhani Kapiainen
yhteystiedot

Nuoret piirissä pelaamassa yhdessä.