Kirkkoherranvirasto

Kirkkoherranvirasto on seurakunnan monipuolinen palvelupiste, jossa hoidetaan muun muassa:
- jäsenrekisterinpito
- virkatodistukset ja sukuselvitykset
- sukututkimukset
- avioliiton esteiden tutkinta (kuulutukset)
- pappien, kanttorien ja tilojen varaukset kirkollisiin toimituksiin (avioliittoon vihkiminen, kaste, hautaus)
- seurakunnan tilojen varaukset.

Avoinna arkisin ma-pe klo 9-13
Huom. keskiviikkona 12.12. avataan klo 11.

Postiosoite: PL 24, 23501 UUSIKAUPUNKI

Käyntiosoite: Koulukatu 6, seurakuntakeskus, Uusikaupunki

Puhelin: 02-8404 100  (fax 02-8404 119)

Sähköposti: uudenkaupungin.seurakunta(at)evl.fi

Tilaa virkatodistus tästä

Lue lisää virkatodistuksen maksuista ja käytännöistä.

Virkatodistus

Virkatodistukset Uudenkaupungin ev.lut. seurakunnan jäsenyyden osalta saa Uudenkaupungin kirkkoherranvirastosta, Koulukatu 6, PL 24, 23501 Uusikaupunki.

Virkatodistuksen voi tilata henkilökohtaisesti käymällä, puhelimitse 02-8404 100 tai verkkolomakkeella, tilaa virkatodistus tästä

Henkilökohtaisen virkatodistuksen voi noutaa kirkkoherranvirastosta tai se voidaan lähettää.

Sukuselvitys

Sukuselvitys on virkatodistus, jolla todistetaan henkilön perilliset ja muutot paikkakunnilta toisille. Selvityksiä tarvitaan mm. perunkirjoituksissa, kiinteistökaupoissa, lainhuudatuksissa ja joissain testamenttiasioissa.

Uudenkaupungin kirkkoherranvirastosta saa sukuselvitykset Kalannin (Uusikirkko Tl), Lokalahden, Pyhämaan ja Uudenkaupungin kaupunki- ja maaseurakunnista.
Toimitusaika on noin viikko. Todistus on maksullinen.

Tilaa virkatodistus/sukuselvitys tästä.

1.3.2010 voimaan astuneen lain mukaan (laki väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista 661/2009) on tilaajan nimi- ja yhteystiedot kirjattava tilauksen yhteydessä.

HUOM! Sukuselvitystä ei saa käyttää sukututkimukseen. Laki väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista (661/2009) 51 §:ssä säädetään siitä, että luovutettuja tietoja saa käyttää vain siihen käyttötarkoitukseen, johon ne on luovutettu.

Sukututkimus

Sukututkimuksen perustarkoitus on etsiä aikaisempien sukupolvien henkilöitä ja heidän elämänvaiheitaan.
Uudenkaupungin kirkkoherranvirastosta voi tilata sukuselvityksen Kalannin (Uusikirkko Tl), Lokalahden, Pyhämaan ja Uudenkaupungin seurakuntien vanhoista kirkonkirjoista.

Todistus on maksullinen.

Sukututkimuspyynnöt otetaan vastaan kirjallisena. Lataa ja tulosta lomake tästä

Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut

Hinnoittelutiedot tästä linkistä