Ryhmä nuoria näyttämässä peukkua

RIPPIKOULU

RIPPIKOULU

Ryhmä iloisia nuoria

 

Ilmoittautumiset vuoden 2021 rippikouluihin 16.-20.11.2020
Rippikouluinfo 17.11.2020 klo 18 Uusi kirkko


KUTSU 2021 rippikouluun
ILMOITTAUTUMISOHJE  2021
RIPPIKOULUVAIHTOEHDOT 2021

 

KORONA-AJAN RIPPIKOULUINFO KESÄ 2021 (14.5.2021)
KORONA-AJAN KONFIRMAATIOINFO KESÄ 2021 (14.5.2021)

 

MIKÄ RIPPIKOULU

 

Rippikoulu on kasteopetusta; Se on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena yksityisrippikouluna. Rippikouluun ovat kaikki tervetulleita. Jos rippikoululaista ei ole kastettu, hänet voidaan kastaa rippikoulun aikana, esimerkiksi leirin jälkeen ennen konfirmaatiota. Jos nuori on kastettu, mutta ei ole kirkon jäsen, voi hän halutessaan liittyä kirkkoon. 

 

Konfirmaatio siunaa uuteen elämänvaiheeseen

Suurin osa suomalaisista konfirmoidaan teini-ikäisenä käydyn rippikoulun yhteydessä. Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden pohtia elämää ja pysähtyä katsomaan missä nyt mennään. Konfirmaatiossa on kyse samasta armosta kuin kasteessa. Jumala haluaa vahvistaa konfirmoitavaa uskossa ja siunata uudessa elämänvaiheessa. Konfirmoiduksi voivat tulla ainoastaan kirkkoon kuuluvat. 

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.
 


Konfirmoitu seurakunnan jäsen on oikeutettu käymään itsenäisesti ehtoollisella, pääsemään kummiksi ja säädetyn iän saavutettuaan solmimaan kristillisen avioliiton.

Alban helma ja punaiset tennarit

Tiedustelut