Sari-Johanna Kuittilo

Lue Sari-Johannan 23.10.2020 uutiskirje tästä

UUTISKIRJE

Diakoni Sari-Johanna Kuittilo on ollut lähetystyössä Israelissa Suomen Lähetysseuran (SLS) kautta vuodesta 2005 asti. Sari-Johanna aloitti uuden työkauden kesällä 2016, ja nyt hän työskentelee Jerusalemissa Suomen Lähetysseuran keskuksella työalueinaan diakonia, työnohjaus ja dialogityö.

Osoite: Felm / Sari-Johanna Kuittilo, P.O. Box 584, 91004 Jerusalem, Israel

Sähköposti: sari-johanna.kuittilo@felm.org

Suomen Lähetysseura Lähi-Idässä Facebook-sivu: https://www.facebook.com/suomenlahetysseuralahiidassa/

Uudestakaupungista kotoisin oleva nimikkolähettimme Sari-Johanna Kuittilo vieraili seurakunnassamme keväällä 2016 ja kertoi tulevista tehtävistään:

- Uudella työkaudellani kesäkuusta 2016 alkaen työtehtäväni laajenevat koskemaan yksittäisten avuntarvitsijoiden lisäksi paikallisten järjestöjen työntekijöitä ja työyhteisöjä, kertoo Sari-Johanna Kuittilo.

- Olen vuosien aikana nähnyt koulutuksen ja työnohjauksen tarpeen Israelissa, ja voin jatkossa tukea paikallisia työntekijöitä heidän tehtävissään, iloitsee Sari-Johanna Kuittilo.

- Lisäksi tulen työskentelemään myös Jerusalemissa Suomen Lähetysseuran keskuksessa, matalan kynnyksen kohtaamispaikassa, jossa eri yhteiskunta-, uskonto- ja kulttuuritaustasta tulevat ihmiset voivat toimia väkivallattomassa ja rauhaa rakentavassa ympäristössä, kertoo Sari-Johanna Kuittilo.

Suomen Lähetysseuran keskuksessa järjestetään mm. perhetyötä, raamattuopetusta, jumalanpalveluksia monella eri kielellä, diakoniatyötä, musiikkitoimintaa ja erilaisia kerhoja. Toiminnan keskiössä ovat yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat ihmiset. Myös lapsia ja perheitä autetaan.

- Yksi uusi toimintamuoto on Israeliin sydänleikkaukseen tulevien lasten ja heidän perheidensä tukeminen, kertoo Sari-Johanna Kuittilo.

- Lapset tulevat mm. Gazasta, Irakista ja Kurdistanista, joissa heitä ei voitaisi hoitaa. Perheet asuvat keskuksella odottaen lapsen sydänleikkausta ja myös sen jälkeen toipilasaikana. Joskus tarvitaan myös kriisiapua, kun hoito ei onnistukaan toivotulla tavalla. Varat lasten sydänleikkauksiin kerätään lahjoituksin, kertoo Sari-Johanna Kuittilo.

Sari Johanna Kuittilo toimii seurakunnan nimikkolähettinä Israelissa