Pyhämaan kappeliseurakunnan kappalaisena toimii Juhani Kapiainen.

Pyhämaan kappelineuvosto:

Kirkkovaltuusto valitsi 17.1.2019 kappelineuvoston varsinaiset (6) jäsenet sekä heidän henkilökohtaiset varajäsenensä vuosiksi 2019 - 2022 seuraavasti:

Varsinainen jäsen

Henkilökohtainen varajäsen

Outi Eilu

Mira Johtela

Lilja Laiho-Virtanen

Mirkka Ali-Laurila

Anneli Laurila

Margit Arvonen

Kai Lindegren

Jouni Johtela

Pekka Patjas

Markku Junttila

Mika Sjöblom

Sami Uusikartano

Pyhämaan seurakunta itsenäistyi Laitilasta vuonna 1639. Tuolloin siihen tuli kuulumaan kaksi osaa: luotopuoli ja mannerpuoli. Vuonna 1782 Pyhämaan Luodosta tuli mannerpuoli Rohdaisten kappeliseurakunta. Koko aluetta kutsuttiin edelleen Pyhämaaksi. Lähes koko yhteisen historian ajan  luotopuolen ja mannerpuolen  välillä oli ns. kissanhännanvetoa johtoasemasta. Vuonna 1908 luoto- ja mannerpuoli erosivat toisistaan. Syntyivät Pyhämaan Luotoseurakunta ja Pyhärannan seurakunta. Pyhämaan Luotoseurakuntaan liitettiin myöhemmin Kammelan, Edväisten, Kukaisten, Raulion ja Torlahden alueet.

Pyhämaa toimi itsenäisenä kuntana vuoteen 1974, jolloin se liitettiin Uuteenkaupunkiin. Seurakunnan osalta liitos merkitsi seurakuntayhtymän perustamista ja yhteistä taloutta Uudenkaupungin seurakuntayhtymän osana. Myöhemmin seurakuntayhtymään tulivat kuntaliitosten myötä myös Lokalahden ja Kalannin seurakunnat (1.1.2009 alkaen Uudenkaupungin seurakuntayhtymästa tuli Uudenkaupungin seurakunta).

Pyhämaan seurakunnassa oli 31.12.2003 jäseniä 653 ja se on erään pappiasessorin sanoja lainaten ”Turun arkkihiippakunnan pienin vakavasti otettava seurakunta”.

Kuva Pyhämaan kirkoista kesäaikaan.