Ilosofiaa á la Maija Paavilainen

22.3.2017 14.26

 

Ilosofian oppituntia on mahdollisuus tulla kuulemaan  Naisten aamukahveille  lauantaina 25. maaliskuuta Lokalahden Paanulaan. Puhujavieraaksi on lupautunut kirjailija Maija Paavilainen,  aforismeista ja kuvituksista tuttu kirjailija.


Maija Paavilainen on aikoinaan valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta. Työkseen hän on ajatellut ajatuksen viikossa Kotimaa-lehteen. ”Kun neljä lastamme kasvoivat, minulle jäi aikaa ajatella enemmän ja aloin piirrellä aforistisia piirroskirjoja” pohtii Maija Paavilainen, jolla on myös 15 lastenlasta.

Naisten aamukahvien puhujavieras on syntynyt Kotkassa, opiskellut Helsingissä, asunut Sodankylässä, Kairossa, Upinniemessä ja Hämeenlinnassa. - Aviomieheni teki elämäntyönsä sotilaspappina, joten olen vanha hurskas ruustinna, toteaa Maija pilke silmäkulmassaan.

Maija Paavilaisen mielestä Ilosofiasta ei voi suorittaa arvosanoja, mutta sanoo yrittäneensä opetella sitä nuorimman poikansa monirotuiselta Lyyli-koiralta, joka on heillä usein hoitamassa heitä. ”Lyyli on aina iloinen ja reipas. Se osaa näyttää ystävällisyytensä ja ilonsa esimerkillisesti. Se huomaa ja huomioi jokaisen vastaantulijan”.

Maija Paavilaisen viimeisin kirja kertoo Lutherista. ”Haluan osoittaa, että Martti Luther on kehottanut paljon muutakin kuin rukoilemaan ja tekemään työtä. Hänen aikanaan elettiin samojen ongelmien kanssa kuin me tänään: kansat vaelsivat, turkkilaisia pelättiin, oli rikkaita ja köyhiä, valtataistelut naamioitiin uskonsodiksi.” - Ehkä ihminen ei koskaan muutu. Vai muuttuuko kuitenkin? pohtii Maija Paavilainen.


Musiikkia Naisten aamukahveilla esittää Riikka Nieminen.


Järjestäjät toivovat runsasta osanottoa tilaisuuteen, jota on järjestetty jo vuodesta 1992.  Aamukahvit aloitetaan kello 8.30 aamiaisella Lokalahden seurakuntakoti Paanulassa, Papinpellontie 3. Ohjelmamaksuun (5 euroa) sisältyy aamiainen.  Tuotto menee Yhteisvastuukeräykseen. 

Tilaisuudessa kiertävään lipasnorsuun tuleva tuotto käytetään kummilapsitoimintaan.

« Uutislistaukseen