Turvapaikanhakijoihin ja maahanmuuttajiin liittyvien asioiden yhteyshenkilönä seurakunnassa toimii vapaaehtoistyön koordinaattori Heli Nurmi puh. 050-3634132.

Olemme syksyllä käynnistämässä Goodwill Café-monikulttuurisuus-kahvilatoimintaa Uudenkaupungin seurakuntakeskuksessa Koulukatu 6, 2.krs. Toimintaa kehitetään osallistujien kanssa yhdessä, tervetuloa mukaan! Kokoonnumme sunnuntaisin 3.9., 1.10., 5.11. ja 3.12. klo 15-17.

http://www.vastuuviikko.fi/Vastuuviikko%202016.jpg?maxwidth=338Vastuuviikon kohtaamiskahvila

Ekumeenisella vastuuviikolla Suomen seurakunnissa järjestetään kohtaamiskahviloita, joihin kutsutaan kaupunkilaisia sekä pakolais- ja maahanmuuttajataustaisia ihmisiä. Uudenkaupungin seurakunnan kaikille avoin kohtaamiskahvila on seurakuntakeskuksessa (Koulukatu 6) torstaina 27.10 klo 17.30. Iltahetki vietetään leppoisasti toisiimme tutustuen ja seurustellen, tarjolla myös iltapalaa. Tämän jälkeen on mahdollisuus osallistua yhteiseen rukoushetkeen Uudenkaupungin kirkossa klo 19.00.

Aleppon kellot ja rukoushetki
Seurakunnat ympäri Suomen - ja nyt myös ympäri maailman - osoittavat myötätuntoa Syyrian Aleppon pommitusten uhreille soittamalla kirkonkellojaan. Tavallisesti hautajaisten yhteydessä soitettavia saattokelloja soitetaan 24.10. saakka, jolloin vietetään sekä rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää että YK:n päivää. Uudenkaupungissa seurakunta kutsuu kaikkia kaupunkilaisia rukoushetkeen rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta Uudenkaupungin kirkkoon torstaina 27.10. klo 19.00 heti kohtaamiskahvilan jälkeen. Rukoushetkessä on mahdollisuus tukea Kirkon Ulkomaanavun kautta ihmisiä Aleppossa.

Kansainvälisen olohuoneen kutsu Facebookissa

Lisätietoa ekumeenisesta vastuuviikosta tästä

Ota yhteyttä jos haluat olla mukana monikulttuurisessa toiminnassa tai kotouttajakaverina maahanmuuttajalle. Kotouttajakaverit ovat tärkeitä arjen, asumisen, elämisen ja ympäristöön tutustumisen avustajia. Katso vapaaehtoistyön mahdollisuuksista lisää tästä

Lisätietoja Heli Nurmi puh. 050-3634132 tai heli.nurmi(at)evl.fi